IMG_0055.jpg
 

Allt började när Emil som 16 åring behövde ett sommar jobb…

2001 anordnade Emil den första summercampen, som då gick under namnet All-lägret, i Årsunda. 2008 var Anna med första gången som ledare och sedan dess har kampen fortsatt växa. Vi har haft den i Mora Parken och Gesunda men har numera landat på Frösö Park, mindre än tre kilometer från vårt hem på Frösön, Östersund. Från början var det en ren sommarskidskola men de senaste åren har vi valt att utveckla den mot att bli en aktivitetscamp där vi inspirerar ungdomar till att röra på sig, våga testa nytt och träffa nya vänner. Men framför allt ha roligt. Sedan 2018 har vi utöver rullskidåkning och stavgång även haft med ÖFK (Östersunds fotbollsklubb), alpint och skidskytte (Östersunds Biathlon). Vi har även bjudit in Paraförbundet att delta, för att alla verkligen ska kunna vara med. Grunden är fortfarande längdskidåkningen, men man brukar säga att skidåkaren byggs upp under sommaren, och vad gör skidåkaren då? Jo, nämligen ALLT möjligt. Springer, cyklar, åker rullskidor och kör styrka. Och det vill vi visa på. Det som tyvärr har skett i och med den tidiga specialiseringen inom idrott, är att barn och ungdomar blir allt för enkelspåriga och den där rörelserikedomen som barn hade förr, börjar försvinna. Därför är vår vision att bjuda in fler idrotter för att vidga barnens rörelsemönster, allt för att de ska ha alla möjligheter att välja vilken idrottsgren som ger dem mest glädje och utveckling. 

Det är a&e summercamps vision.

2019 tar summercampen tyvärr ett uppehåll men räknar med att vara tillbaka starkare än någonsin 2020 - hoppas ni alla är redo då!

Summercampen är för ungdomar mellan 11-16 år och man behöver inte vara med i någon klubb för att delta eller ha några förkunskaper inom längdskidor - den är för alla!