Hur jag äter en dag.

Jag försöker att inte krångla till det med kosten. Jag tror dock många runt mig tycker jag är lite krånglig bara därför att jag måste äta så ofta. Men så får det vara. Jag blir en sån himla mycket bättre människa om jag bara får följa mina rutiner och allt som oftast ser jag till att ha någon form av energi med mig oavsett var jag är så inte människorna runt omkring mig behöver fixa och dona för mig…

Mellan 06.30-7.00 ett lättare mellanmål bestående av torkad frukt eller en banan eller en bit energibar tillsammans med vatten OM jag kör ett tidigt morgonpass.

Annars

Frukost kring 8 bestående av antingen;

  • fralla med pålägg (ost, skinka eller ägg) tillsammans med te (detta är min snabb-frulle)

  • overnight oat med jordnötssmör, frysta bär, frukt, honung och eventuellt lite granola

  • mannagrynsgröt eller havregrynsgröt (varm) med samma topping som ovan

… och jag står mig alltid bäst på de olika ”gröt-alternativen”.

Kring 10 tar jag ofta en latte och en frukt.

… och när klockan börjar närma sig 12 kan jag inte längre fokusera på något annat än att få i mig lunch. Ofta äter jag ute och väljer ofta vegetariska eller veganska alternativ.

Vid 14.40-15 börjar det kurra ordenligt i magen igen och min energinivå går ned och är jag hemma äter jag ett mellanmål som ser ut som en frukost (typ en mindre overnight oat med alla tillbehör eller smörgås med pålägg) men är jag på stan eller ute på något uppdrag kan jag lika gärna ta en energibar (jag äter dessa eftersom dessa är mjölkfri och dessutom innehåller bra med KOLHYDRATER). Och har jag inte druckit en kaffe tidigare under dagen, är det här jag tar min kaffe (nu under graviditeten alltså, annars - två tre kaffe per dag, no problem). Skulle jag träna den här tiden så äter jag en bar under tiden jag tränar!

Sen dröjer det inte länge förrän kroppen börjar skrika middag. Och det är kring 18. Den äter vi hemma. Här är jag inte så noga, för ofta är det så himla bra lunch på stället jag äter på (med massa bra råvaror och nyttigheter) att här kan jag lika väl äta stuvade makaroner, steka på pannkakor som att jag äter lax med ris. Tänk er husmanskost liksom!

Och före läggdags, kring halv tio, blir det ett kvällsfika. Ofta en frukt, yoghurt och müsli.

Sen sover jag gott. För grejen är den - slarvar jag med något av dessa mål så vaknar jag kring fyra-fem på morgonen och är klarvaken. Stresshormonerna kickar igång hela systemet. Och det vill jag INTE! Så ja, jag är noga med att äta. Och äta med jämna mellanrum. Och få i mig nog med kolhydrater. Med protein. Och med fett. Men jag vill inte krångla till det. Allt det här går ju på rutin för mig, därför anser jag det inte är krångligt. Men säkert, precis som jag skrev i början, så kan jag nog anses krånglig. Eller nördig. Men det är en vana för mig numera.

Rutiner är bra! Då behöver man inte tänka. Kom ihåg det! Skapa rutiner - gör det enkelt - tänk ett steg före. Då är det piece of cake!

Hoppas ni fick lite inspo nu i alla fall!

So long,

Anna