Från alperna Till svenska fjäll!

Igår lämnade vi Italien efter en dryg vecka med italiensk mat, sol, alper och härlig (och emellanåt jobbig) träning. Insåg igår när vi reste hela familjen att allt blir liiiite enklare när man är två vuxna. Man kan ta två bagagevagnar. Man kan dela upp barnen på två. Man diskutera sig fram till lösningar. Och man har helt enkelt lite mer ut av sällskapet än med två där ena mest säger upprepningar och den andre mest gurglar. 😅 Men det har ju sin charm det med!

I helgen skulle vi egentligen ha varit i Sälen för att ha ett trailcamp men av olika anledningar blev det inställd, men eftersom vi redan var förberedda på ännu en helg borta och dessutom packat för det, bestämde vi oss för att ta en hösthelg i dalafjällen. Vi insåg att sist vi var tillsammans i fjällen var i påskas, och om ni frågar oss, är det alldeles för länge sedan!

Dessutom är jobbet vårat mesta dels så flexibelt att vi kan sköta det mesta på distans, så vi kan kombinera nytta med nöjd, precis som vi gjorde nere i Livigno. Dock passade vi på att ta möten i Stockholm när vi ändå var där idag.

… men före möten tog vi den sedvanliga Stockholms frukosten! 😍

Det känns som om vi ska passa på att leva så här flexibelt nu när ingen skolplikt gör att vi måste vara hemmavid under vardagarna. Dock har vi ju andra saker som gör att vi bör vara hemmavid med jämna mellanrum, så att vara on the road för jämnan passar inte ens oss. Och sen är det som vi brukar säga är vi hemmavid under längre perioder är steget att resa iväg mycket längre än när vi är på väg någonstans mest hela tiden. Och sen ska ni ju veta att vi är vana vid att resa, mer ovana vid att vara hemma. Sånna är vi!

Så nu sitter vi i bilen på väg från Stockholm till Sälen och sedan vidare mot Grövelsjön. Vi får se hur långt vi kommer idag…

Har ni förresten varit i de svenska fjällen på hösten? Kan vara bland det finaste man kan uppleva med alla färger och den krispiga luften. Jag älskar det! Italien och alperna i all ära, men det finns en anledning till att det just är de svenska fjällen som ligger mig närmast om hjärtat, där jag någon gång i mitt liv vill slå ner mina bopålar. Om än inte för jämnan, men ha det som bas!

Och jag läser era förslag på inlägg och era funderingar. Tack!

Och ang hjälm i vagnen - rekommendationerna från Thule är att endast gå promenader så länge man har sitt barn i den sk infant sling eftersom det inte är kompatibelt med en hjälm. Dock är detta rekommendationer så man måste själv avgöra hur man vill använda vagnen och dess insatser. Vi har ingen hjälm på lillebror och ger heller inte hittat någon som passat storebror före han var 8-9 månader. Vi har både åkt skidor, sprungit och cyklat med barnen i infant sling i terräng där vi känt oss (relativt) trygga. Så jag överlämnar detta åt er att själva ta beslut i och hur ni känner/tänker att ni är redo att göra aktiviteter med era barn!

I’ll be back kring era andra funderingar!

So long,

Anna