Favoritfrukosten just nu!

Att jag älskar frukost är ju numera kanske lite uttjatat. Men så är det. Helst de där långa, långsamma med olika smaker och texturer tillsammans med människor som uppskattar det lika väl som jag. Drömskt ju!!

På senare tid har jag börjat göra en gammal favorit igen, fast med en liten tvist. Nämligen m a n n a g r y n s g r ö t e n! Hur många av er åt det som barn?! Jag fick verkligen tjata på mamma att hon skulle göra det till frukost som barn, men varje gång hon gjorde det så fullkomligt älskade jag det. Mannagrynsgröt, lingonsylt och mjölk. Mumma!

public.jpeg
public.jpeg

Men nu har jag tvistat till det lite. Kokar gröten på soyadryck och har i rejält med salt. Den får inte bli för tjock, så jag tar av den av spisen när den fortfarande är relativt lös. Serverar den med:

  • frysta hallon som jag tinar

  • honung

  • jordnötssmör

  • uppskuren nektarin

  • kokpsflakes

  • … och ev lite granola på toppen!

Ni hör ju själva! Så gott! Jag gör gröten på 2,5dl soya och 0,5dl mannagryn.

Prova vett’ja! 😍

En långfrukost på terrassen med Emil. Det drömmer man ju om mesta dels, men när det väl sker…! 😍🙌

En långfrukost på terrassen med Emil. Det drömmer man ju om mesta dels, men när det väl sker…! 😍🙌

Anna