Att träna med kidsen!

Detta inlägg presenteras i samarbete med @actic - #träningförlivet - och vi vill tillsammans inspirera till enklare träning i vardagen för alla, för både kropp och knopps skull!

Att träna med barn är lika roligt som utmanande. Kraven sänks och det lilla som fås till får man vara väldigt nöjd med. Ibland går allt på räls, alla är glada och nöjda och vi som föräldrar får till just det vi tänkt oss. Och hallelulja-feelingen är på topp! Och kanske är det just dessa dagar vi ska passa på att fira med pompa (godsaker) och ståt (bubbel), för med handen på hjärtat - det blir ju kanske inte alltid som man tänkt sig?!

Därför tror jag, eller nej, jag vet - om man ska klara av att träna och samtidigt njuta av det när barnen är med, oavsett om de sitter i en vagn, cyklar bredvid eller leker vid din sida medan du tränar, så måste man sänka sina krav och förväntningar. Har du tänkt köra tre varv med lite olika styrkeövningar med får ”bara” till två eftersom barnen började kinka eller en blöja behövs bytas, så var nöjd med det! Måste du korta av rundan med löpvagnen så var nöjd över den rundan du faktiskt fick till!

Ibland kanske man också ska tänka att man tränar var för sig, men den där dagliga fysiska aktiviteten gör man tillsammans med barnen? Vi kör lite både och. Ibland tränar vi före frukost, har vi barnvakt gör vi det tillsammans, annars kör vi lite varannan morgon, och sedan tar vi med oss kidsen på ett äventyr. Och där har vi märkt att ett äventyr i små barns ögon likaväl kan vara en tur i skogen bakom huset som upp på Jämtlands högsta fjälltopp! Det viktiga,  tycker vi, är att barnen involveras och får hänga med för att bli delaktiga men också få en inspark i ett aktivt leverne! Och. Det är ofta väldigt kul att ha med sig kidsen, för det blir en dimension till!

Så. För att träna eller vara aktiva med kidsen - sänk kraven och var nöjd över det som görs och se det genom barns ögon. Det lilla kan vara ett nog så stort äventyr! Att ha med fika eller matsäck och lite teasers ut med vägen är himla bra, både för små och stora! För a och o är en bra energinivå, för oss alla! Och. Försök prioritera att få till lite träning, både i vardagen och på ledig tid. Så mycket som just DU mår bra av. Prioritera det. Och krävs det att kidsen hakar på - låt inte det bli ett hinder, utan en utmaning och en rolig grej som gör det lite extra utmanande och än roligare när det blir som man tänkt! 

Och vår träningspartner @actic håller med oss & hälsar att i deras app #acticanywhere finns det massa olika träningspass som kan köras under turen med kidsen eller när en lucka i vardagen finns så att ni sen kan utforska världen ihop. Just nu har de också ett erbjudande där man får tre gratis månader vid tecknandet av ett års medlemsskap - kika in här för att få mer info om det!

Hur tänker ni kring träning med barn? 👋😍

So long!

anna