En uppmaning - från oss! ❤️

Idag vill vi, jag & Therese, prata om något som ligger oss väldigt varmt om hjärtat – kvinnors hälsa & välmående!

Vi är alla medvetna om att unga kvinnor mår allt sämre. Mycket tid läggs på sociala medier där intrycken är en never ending story och råden kring hur man bör leva är otaliga. Intresset för hälsa och träning har samtidigt ökat – och var hämtar man inspiration och information? Jo, i sociala medier. 

Med det ökade intresset ökar även riskerna för felaktig information och spridningen av ”mirakelkurer” och osunda ideal. Ätstörningar, psykisk ohälsa och skador är tyvärr något det finns gott om exempel på i vår bransch, precis som i den ”vanliga” världen.

Därför är det så viktigt att vi som elitidrottare tar vårt ansvar och belyser frågan om ohälsa och hälsa, fysisk och mental, genom att dela med oss av viktiga lärdomar och djupgående kunskap om hur du tränar, äter hälsosamt och tar hand om dig – utan fixeringar! Helt enkelt hur man mår bra inifrån och ut.

Så vi vill tillsammans uppmana fler unga kvinnor att oftare vända sig till elitidrottare för råd och inspiration kring hälsa. Vi vill också uppmana fler med bakgrund inom idrotten att dela med sig av sina kunskaper i sociala medier – både de som rönt framgång och de som gjort det motsatta. Med rätt träning och gemenskap kan vi bidra till att fler unga kvinnor mår bättre! ❤️

Vi bryr oss om ER!

Anna & Therese

Läs hela debattinlägget här