Mina löparskor!

Inlägget innehåller direktlänkar.

Jag har två favoriter - Adidas Adizero och IceBug Acceleritas. Och dessa har jag kört med i flera år, dock så klart uppdaterat dem en eller två gånger per säsong. Inte Icebugen dock, utan Adidas. Fyllde på min adidasgarderob i fjol med Adidas Adizero Boston, en sko med lite mer dämpning då jag började springa lite längre sträckor på asfalt inför NYC Maraton. Och det är en sko jag har till och från gymmet och ibland till vardags också.

public.jpeg

För flera år sedan hade jag en Adidas Adizero med en terrängsula, den var perfekt för den typen av löpning jag gör hemmavid. Terräng blandat med asfalt. Hittade denna hos Adidas nu, men den har jag inte provat. Men är jag i fjällen och springer väljer jag alla gånger IceBug Acceleritas.

Hemmavid väljer jag den skon om jag vet att jag mestadels ska hålla mig på stig med kortare sträckor på grus eller asfalt. Ska jag däremot springa på mest på grusväg (och/eller asfalt) då kör jag mina Adidas. Och springer jag stig som inte är lerig (typ under sommaren eller nere i Mellaneuropa där de inte har myrar som här i norr) så kör jag mina adidas.

public.jpeg

Emil gillar Hooka och har använt dem sedan några år tillbaka och det har varit en räddning för honom då han haft ont i fötterna periodvis under sin karriär. Dessa smärtor försvann med Hooka. Tyvärr vet jag inte vad hans modeller heter, han har flera olika både för asfalt och terräng. Men även han har IceBug när vi kör terräng, han tycker dock Acceleritas har lite för lite dämpning/hård i sulan och använder istället en sko som heter Oribi som han har varit väldigt nöjd med.

Under vintern använder jag en IceBug modell som har dubbar som heter Spirit och eftersom vägarna här i Jämtland ofta är täckta av snö och is under vintern är det en förutsättning för att kunna fortsätta springa och med tanken på framtiden där det mest troligt ska hänga med en krabat i vagn på löpturerna känns det bra att jag vet att jag har en sko som jag inte kommer halka runt i.

Jag tror jag har en relativt smal fot men ett högt fotvalv och mina hälar är från en annan värld, så förstörda efter skavsår och för små pjäxor, så där är jag väldigt känslig. Men dessa skor funkar för mig!

Hoppas det var lite tips i alla fall!

Anna