Att vara aktiv med små.

Detta inlägg innehåller ad-links till externa sidor.

Sedan dag (ett nästintill) har vi haft med H på våra träningsturer och äventyr. Oftast har det gått hur bra som helst, ibland mindre bra och ibland riktigt dåligt. Men det är liksom en del av äventyret, man vet aldrig hur det ska gå. Men det vi lärt oss är att inte bli stressad om det inte blir riktigt som man tänkt, att ha ett öppet sinne och vara flexibel. Och - ett mätt barn är ett mycket härligare barn! Så vi stoppar ofta i ett extra mellanmål i H före vi drar ut, även om det bara är en dryg timme sedan frukost. Och hittills har det varit ett bra knep.

Ett barn som är för varmt, eller för kallt för den delen, är heller inte ett så glatt barn. Så det gäller att hitta hur man klär. En bra utgångspunkt är att variera klädseln på de små utifrån hur mycket man varierar sin klädsel beroende på väder och vind och sen också ha i beräkningen om de utsätts för väder och vind eller ligger/sitter skyddade i en vagn. Sitter H i vagnen, i en åkpåse, har jag ofta så lite kläder som möjligt på honom, och stoppar hellre i en extra filt, men ser alltid till att fötter och händer håller sig varma.

85428E1C-C31F-4B70-A1F2-DFB1D34662E4.jpeg

Jag har alltid ull underst. Gillar dessa (body + byxor) och denna bra, och är det riktigt kallt kombinerar jag dem. Ullsockor är ett måste, gärna två lager. Och lika så kör jag alltid en krage, antingen i ull eller i fleece. Och sen är en mössa som sitter BRA a och o. För oss funkar mössor som sitter fast under hakan bättre, men då lär man se till att (om det är en skärm) skärmen inte faller ned och täcker ögonen.

Sitter han i en åkpåse brukar jag kör overaller som liknar denna eller denna. Och sen en filt över, inuti i åkpåsen, om det behövs.

Sitter han i selen eller utan åkpåse har jag ofta en fodrad overall. Ner till typ nollgrader funkar denna bra men är det kallare är denna toppen, men ibland kör jag dessa byxor med en tunnare dunjacka under. Väldigt lekvänliga outfit!

9678ABC6-3321-4C6E-87A1-60FBFD15C3CF.jpeg

Ett tips är att kolla Tradera eller blocket för att köpa bättre begagnat, eftersom ytterkläder till små barn är relativt pricey och ofta hinner de knappt slita ut grejerna (om de inte börjat på förskola vill säga).

Fötter och händer är alltid svåra att hålla varma, men ett par rejälare skor så man får plats med dubbla sockor (om det inte sitter i åkpåse, då är det bättre att ha någon form av tossor och sedan plocka med skor om det börjar krypa i benen på dem). Vi har dessa och dessa. De med högre skaft är ju direkt lite svårare att gå i, men desto varmare!

Just nu håller jag på att leta en varmare åkpåse i vädertätt material att ha i löpvagnen för vinterns kallare dagar. Att ha regnskyddet på känns så där, känns som om den friska luften inte riktigt når in och dessutom blir det svårare att se ut, så det använder jag bara i nödfall. Är lite inne på denna. Har denna från Thule, men tycker den är lite lång att ha i löpvagnen (den ligger mot däcket) så jag är ute efter en kortare och lite varmare modell.

127D1D9B-F4CD-4A2F-83D2-EC815FFD90CC-0D460D49-1E51-4379-9738-FF4B80499887.jpeg

Ser verkligen framemot en vinter med H och alla äventyr vi kan göra. Ska bli spännande att se om han är lika nöjd i skidvagnen (Thule Chariot Sport) i år som i fjol! Och jag tänker också prova mig på att åka fler pass med honom i bärselen så slipper man momentet att packa i och ur en vagn.

Om ni har några bra tips och tricks för att vara aktiv med de små - shot!

Anna