Mina löparskor!

Jag får en hel del frågor vilka skor jag springer i, oavsett årstid. Tänkte dela med mig av dem jag har just nu, så får ni kanske lite inspiration. Det jag lärt mig dock är ju att oavsett hur bra någon annan person tycker att en sko är, så är det absolut ingen garanti att just den ska passa dig.

I vanliga fall skulle jag ha rekommenderat er att gå till en välsorterad löpsko-butik och prova, men just nu passar det nog bättre att beställa hem några olika och prova hemma för att sedan skicka tillbaka dem som inte passade.

På asfalt har jag sedan många år tillbaka sprungit med Adidas. Antingen Adidas AdiZero eller Adidas Adizero Boston. Och denna sko har jag till och från gymmet, på promenader eller lättare jogg. Jag gillar den lätta känslan av Adizero modellerna, jag känner mig alltid snabb i dem!

IMG_3677.jpeg
IMG_6952.jpeg

I terräng springer jag som oftast i Icebug, antingen den odubbade Acceleritas (denna har jag både kört swinrun och fjällmaraton i) eller den dubbade Spirit (denna sprang jag också några lopp i under Fjällmaratonveckan, speciellt när det var riktigt blött och massa spångar). Jag har också sprungit en del i Oribi, den är också dubbad men den har inte lika 100% grepp som Spirit.

IMG_0382.jpeg
IMG_4701.jpeg

Men jag har också sprungit en hel del pass i Hoka, speciellt pass där det varit en del grusväg och en del väg. Alltför att spara benen lite då de flesta av mina andra skor har minimal dämpning. Detta är liksom min återhämtningssko! Modellen jag har kört är Speedgoat. Emil har nästan enbart kört med Hoka de senaste åren, men han har en del Icebugs när vi har sprungit i riktig terräng.

IMG_4098.jpeg

Jag har också provat On Running och jag har kompisar som verkligen gillar dem, jag har däremot inte riktigt hittat rätt där.

Så prova er fram men ett bra tips att ha med sig inför vinters löppass är att ju bättre grepp man har desto roligare är det att springa!

So long,

Anna