Karl Helge Wilhelm

… har han ju hetat ett tag men igår döpte vi honom i kapellet här i Storsäterns, Grövelsjön, där även storebror H är döpt. Ett kapell som vi alltid tyckte varit så fint jämt när vi passerat det, i en by vi båda vuxit upp i under helger och lov, men som vi först var in i när vi döpte storebror i fjol. Så att döpa även lillebror där kändes helt rätt.

Det blev en dag med familjen, med ett förmiddagsdop, lunch gjord på eld utanför stugan och sedan en lite vandring med allihopa innan vi kom hem för ett dopfika i stugan innan vi alla tog det lite lugnt och laddade upp för hamburgemiddag.

05120E04-EEE0-40C0-BE2E-22FC5AFD1BA9.jpeg

Jag köpte mig fri från det mesta och tog hjälp av hela familjen till att fixa. På så sätt blev det av med minsta möjliga insats och vi alla fick istället njuta av en mysig dag tillsammans. Tårtor beställde jag i Östersund, en raw-tårta (magiskt god för övrigt) från Visp (Kicki som har Café Frösötornet på sommaren) och två tårtor från Tages, en prinsesstårta och en mjölk-och glutenfri variant. Mamma bakade brownies att ta efter lunchen, Emils pappa styrde upp maten tillsammans med Emils bror, tunnbrödet (stomp) beställde jag från grannen här i stugan och hamburgerbrödet köpte jag även det från Tages. Sotad majonnäs till hamburgarna köpte jag från Jazzköket Saluhall och eftersom familjen jagar hade vi kött till både skaven till lunch och färs till burgarna. Så ja, vi åt alltså wrap på stomp, fyllda med älgskav, lingon, yoghurt och babyspenat och till middag hamburgare med getost, bacon, majonnäs, inlagd rödlök, saltgurka och sötpotatispommes. Så jäkla gott!

Det blev en fantastiskt fin dag med tid med familjen, utomhustid, massa god mat och stugmys. Kan det bli bättre? 😍

So long,

anna