Ta dig ut!

I betalt samarbete med XXL.

Jullovet står för dörren. En massa ledig tid tillsammans och oändligt med tid att göra saker tillsammans. Men också onödigt med tid att bli så där lagom less på varandra och gå varandra på nerverna. Och vad är inte bästa medicinen mot det om inte att ta sig ut? Nog för att det kan vara något av ett projekt och med redan trötta föräldrar och barn kan det vara upplagt för en mindre härlig upplevelse. Men, säger vi, men (!) när man väl tagit sig ut är det så väl mördan värt! Här kommer några enkla tips för att ta sig ut, det lilla äventyret i vardagen som kan bli det stora äventyret så småningom. Men vi måste alla börja någonstans.

Här kommer våra 10 tips för en lyckat lagomt äventyr UTE under Jullovet!

1. Klä er ALLA efter väder och vind! Och anpassa även utflykten efter det. Ha inte för högt flugna planer om inte vädret är på er sida. Men kom ihåg att de mest minnesvärda turerna är ofta de där mysigaste små turerna i riktigt dåligt väder men med rätt kläder. 😄

2. Gör gärna utflykten direkt efter frukosten, för då kan ni göra lite enkel matsäck samtidigt som ni äter frukosten.

3. Skapa en basecamp! Ta med olika saker till en relativt lättillgänglig plats och gör hellre utflykter därifrån än att lägga för mycket tid och energi på att bara transportera sig till ett slutmål. Barn brukar inte uppskatta den stressen som kommer med ”nu måste vi ta oss framåt/komma fram”.

4. Eld i all ära och speciellt matlagning över öppen eld som ju är fantastisk, men ha matsäck med er som ni kan ta direkt när hungern sätter till utan att tillagning krävs. Och sedan kan ni alltid ha med er mat som behöver tillagas, men då kanske lite mer tålamod finns när den värsta hungern är stillad. 🌭🥞☕️

5. Ombyte för stora och små. Både för de förväntade olyckorna och för den där svettiga ryggen efter att man dragit barnen x antal gånger upp för backen.

6. Vintertid är ju snowracer och pulka makalöst bra aktiveringsfordon för både vuxna och barn. Alla mår bra av att leka lite, oavsett ålder! 🛷

7. En bra fäll att sätta sig på är både mysigt och fint men framför allt så håller man sig torr om rumpan och fikat blir så mycket trevligare.

8. Ett äventyr och utflykt behöver inte vara till ett specifikt vindskydd i skogen eller ett utmärkt utlfyktsmål på kartan. Det kan vara precis dit ni själva vill och som ni enkelt kan ta er till. Det kan vara en utflykt i staden, skogsdungens gamla lada, ner till vattnet, till en kulle eller precis vad som helst just NI känner för!

9. Och glöm inte den lilla överraskningen till kidsen - en ask med russin eller en bulle eller lite choklad. Något utöver det vanliga som gör det lite roligare.

10. Sist men inte minst - sänk kraven, har inte för höga ambition utan tänk på att barn uppskattar så mycket mindre än vad man tror och bara att ta sig ut tillsammans är ju själva grejen!

Vi önskar er en

RIKTIGT GOD JUL

med hopp om mycket tid utomhus tillsammans!

Ta er ut - på era premisser!

Anna & Emil