Vecka nio!

Vasaloppsveckan. Är man från Orsa (grannsamhället till Mora, Vasaloppets målgång) så är vecka nio för alltid förknippat med Vasaloppet. Sportlov och Vasalopp. Inleds alltid med Tjejvasan på den första helgen och avslutas med Vasaloppet på den andra helgen.

Och precis som de senaste åren kommer jag åka Nattvasan, som i år går under namnet Nattåket, för jag kan liksom inte låta bli att inte åka något under den här veckan. Formen är absolut inte där den vanligtvis är, men det är ju inte längre det viktiga. Det roliga med i år är att jag och Emil ska åka ihop! Jag har ju åkt med mina vänner de senaste åren, Sanna 2019 och Anna-Karin 2020. Den största utmaningen blir nog att hålla sams och stoppa i sig nog med energi så det aldrig droppar för mycket. Haha!

IMG_7207_jpg.jpeg

Måndag till onsdag ska jag springa och lämna Harry och sen springa hem igen då jag har webinarium hela dagarna som jag deltar i hemifrån. Men på onsdag eftermiddag packar vi in oss i bilen och rullar mot Dalarna.

Torsdag ska vi testa skidor och jag har ett par timmar webinarium och också en del annat jobb som ska fixas. Som tur är kommer vi få lite assistans med H av mamma och pappa.

Fredag ska vi göra så lite som möjligt men äta så desto mer för klockan åtta på kvällen går starten för Nattåket. Sen lär vi ha ett par timmars njutande i skidspåret… 😅😍

Helgen kommer gå i återhämtningens tecken och så klart en massa skidor på tv. En perfekt helg att inleda med en redig utmaning som Nattåket för att sedan bara vila och ladda upp sig…!

Träningen kommer vara desto mindre. Lätt jogg till förskolan vid lämning och sen lite lätt styrka. Eventuellt lite skidåkning med lite tempohöjningar in mot fredag, men fokus kommer ligga på att ladda upp batterierna helt enkelt!

… känns så kul att få dra på sig nummerlappen även i år i Vasaloppsspåret - tacksam för det! 🙌

Ha en himla fin vecka!

Anna