Träningen just nu!

8687AAFE-8656-4578-9697-E3E95439C165.jpeg
96D0A10C-F0F5-4517-8972-2C1817E5C390-84B3C82D-230C-4E77-AA34-581B52DC9EFB.jpeg

Tyckte nyss att det var sommar som övergick i en försiktig höst. Och så är det november! För några år sedan var det ju årets mest nojiga månad. Säsongen närmade sig med stormsteg, man sökte snö överallt i norra delen av Sverige. Åkte på kass skidspår, letade form, testade skidor och var allmänt stressad över att säsongen stod för dörren. Och ibland, eller rätt ofta, kände man “har jag verkligen hunnit träna det jag skulle eller borde jag ha gjort något annat…?”. Och så stressade man upp sig själv än mer.

874903AE-6E6F-4E04-A910-B6399767C537.jpeg

Det är nog faktiskt den skönaste känslan att slippa. Den där oron. Och stressen. Nu är det mer förväntning inför vintern - när kommer snön, kommer vi kunna åka skidor hemma på åkrarna? Klart att det var förväntning förr också, men den var mycket mer tudelad. Nu är det ren och skär förväntning. Samtidigt som jag skriver det här inser jag att nog ändå saknar en pytteliten del av att ha de där förväntningarna och oron i kroppen, den där jagande känslan av att hitta formen. Känna efter hur mycket man utvecklats, om man kommer nå sina mål…

Allt har verkligen sin charm!

Men eftersom jag inte längre har några VM att se framemot behöver jag inte jaga runt efter tidig snö eller känna en stress över att passen inte blir perfekt. Det som blir är gott nog! Och jäklar vilken skön känsla det är!

De senaste månaderna har det blivit en del flängande och då är det inte alltid lätt att få till träningen, men ofta hinner jag få in någon timme här och där. Löparskorna är ju alltid med och på många ställen finns det ett gym att tillgå. Och det behövs inte så mycket mer än så för att få till ett bra pass som ger en lite endorfiner så man mår så där härligt gött.

Jag tränar fortfarande mycket. Mina dagar planeras fortfarande utifrån träning, men jag vill inte att den ska gå ut över roliga saker med familjen. Däremot vet jag att jag tycker det mesta blir roligare och jag blir en härligare person att vara med OM jag får träna var och varannan dag.

Så här kan en vecka (hemmavid) se ut:

Mån Intervaller 3 x 12 min tröskel (4min skivstång + 4min stakmaskin + 4min crosstrainer)

Tis vila

Ons Löpning 1h lugnt + 1-2h Crossfit (dagens pass (WOD) + lite extra styrka)

Tors Löpning 1h (30min flåstempo + 30min lugnt) + 1h Crossfit (dagens pass (WOD) + lite extra styrka)

Fre Löpning 1h lugnt + 1-2h Crossfit (samma som ovan)

Lör Distanspass löpning 2h +

Sön 1h crossfit

… så jag brukar köra 3-5 crossfitpass som jag adderar lite löpning till, ett längre intervallpass och ett längre distanspass. Det blir ofta kring 10h träning per vecka. Och många av passen har jag sällskap av Harry, så det är inte alltid jag kör crossfitpassen på boxen utan hemma i gymmet.

Men nu ser jag framemot att få succesivt byta ut några av löppassen mot skidåkning, det är ju lite skonsammare mot kroppen.

Nu ska jag springa iväg och käka lunch med en kompis - idag har jag nämligen MAMMA-LEDIG-DAG, dvs Emil är med Harry och jag har både hunnit träna och jobba och träffa vänner. Lyxigt värre! 😍

So long,

Anna