Lördagsefterrätten!

Vi är ju i Grövelsjön nu, bor i Emils familjs stuga så vi går som från ett hotell (Livigno) till ett annat nat, bara att här ingår även hjälp med kidsen. Hur lyxigt är inte det?! Vi visste inte om att Emils föräldrar också skulle upp, så det blev en liten bonus kan man säga. Dessutom var redan min pappa här (min familj har ju också stuga här) och mamma kom upp efter jobbet på torsdagen, så hela föräldragänget har varit på plats till storebror Hs stora lycka.

Igår packade vi med oss lunch i ryggsäcken och gick tillsammans från stugan. Följde vandringsleden upp mot fjället, över sten och stock och spångar. Och till vår stora glädje ville H gå mest hela tiden. Korta bitar ville han bli buren, men det var korta korta bitar. Och man ska ju egentligen inte ha mål med turen när man går med barn, men vi ville så gärna komma fram till vindskyddet uppe vid skidspåret för där skulle vi kunna slå oss ned och lätt kunna fixa lite lunch. Men igår var dagen när det gick! Så härligt!

Satt där och åt korv i tunnbröd, medhavda mackor, kaffe och choklad. Tände en eld. Tittade på lavskrikor. Försökte få H att sitta still för att äta, men det var helt omöjligt. Så han fick springa runt med en korv i ena handen och en smörgås i den andra. Alla nöjda, alla glada.

Sen traskade vi hemåt, tog en annan väg hem, stoppade i H i bärstolen och tänkte att nu kommer han somna. Men icke. Han ville gå. Så han gick stora delar av biten hemåt. Tills han tillslut bad om att bli buren av Emil. Och SOMNADE sittandes på hans axlar! Snacka om slagen hjälte.

Väl hemma kröp vi upp i soffan, åt gårdagens paj, drack kaffe och vilade med en liten H på bröstet. Men storebror H, han hade minsann vilat klart för dagen och sprang mellan oss vilande vuxna. Kröp upp i några minuter hos mig, sen hos Emil och så vidare.

Sen packade vi snabbt ihop oss och tog oss bort till mina föräldrars stuga för en gemensam middag. Hamburgare på älgfärs, hemmagjord coleslow och bröd från den lokala bagaren. Jag fixade en grekisk sallad och fräste lite squash i olivolja till. Blev hur gott som helst. Men någon efterrätt hade jag inte orkat göra men när väl middagen var uppäten kände jag idag behöver jag en efterrätt.

Så jag hackade lite frukt (nektariner och bananer och lite hallon), värmde en stekpanna och hade i lite rapsolja och honung, fräste snabbt ihop grönsakerna i stekpannan och hade sedan i lite chocolate chips, sånna där “chokladploppar” man kan köpa i chokladbutiker. Sen åt vi det tillsammans med lite vaniljglass (tofuline är favoriten för oss icke komjölksätare). Det blev SÅ gott och SÅ enkelt. Men det blev inte vackert så ni får inte se nån bild på det! :-)

Nu ska jag ta lite eftermiddagsfika, lite gröt med godsaker och en kaffe, och sedan lägga mig med lillebror på magen i soffan och bara vara en stund!

Ha en fin söndag!

Anna