I’m hooked!

I slutet av sommaren började känna att jag ville hitta en ny utmaning. Jag började känna en viss tristess i att springa med vagnen varje dag och vintern med skidåkningen kändes oändligt långt bort. Dessutom började jag känna mig klen. Förstå mig rätt här, för det är ju egentligen bara en känsla och en känsla av en jämförelse hur jag kände mig förr som aktiv skidåkerska. Det vill säga att jag inte längre kände mig stark i överkroppen och min rygg började kännas av emellanåt. Och den enda lösningen på det var ju att börja träna upp överkroppen igen.

Men jag ville göra det på ett roligt sätt! Och lägg där till att jag började fundera på någon ny utmaning. Lite ny träningsinspiration helt enkelt.

Och jag har längre spanat lite på crossfit. Men egentligen bara provat två gånger. Den ena gången slutade i en burpess-fight mellan mig och Emil som jag fick lov att avbryta och den andra gången var när jag var rätt färskt gravid för ett och ett halvt år sedan där jag mådde så kasst att jag inte klarade av att ta i på övningarna… Men jag hade ändå ett sug av att ge det en andra chans. Speciellt eftersom jag hade (och har) en känsla av att det nog skulle passa mig rätt bra!

Jag har ju lätt att bygga muskler, älskar att träna styrka och gillar att få utmanas på nya sätt där man har en snabb utveckling… Speciellt när man (som jag) är en sån som lägger ned rätt mycket tid på sånt jag tycker är kul! Haha!

Så med det i åtanke sökte jag upp boxen i Östersund i mitten av augusti och sedan dess har jag varit fast. Trots lite ofrivilliga glapp vissa veckor (pga jobb och förkylning) då och då har jag verkligen kommit in i det och en bra vecka får jag in fyra-fem crossfit pass… Ja, jag älskar det! Inser dock att jag inte kan köra skiten ur mig på alla pass, men det finns så många olika delar som jag behöver utveckla (speciellt gymnastikdelen och de tunga lyften) så jag har alltid saker att jobba på! Älskar det!

I morse sprang jag och Harry till boxen, han vad med mig i cirka en timme och lekte, innan jag fick honom och sova så att jag kunde köra klart passet och sen sprang vi hem.

Men det roligaste passet på länge hade jag i helgen tillsammans med Emil, Nathalie och Daniel. En klassisk (?) Team Challenge där vi tjejer teamade ihop oss mot killarna och körde rent ut sagt skiten ur varandra! Så makalöst skoj!

66FA44A6-2C95-45CE-9E5F-17C0D0FFDFAC.jpeg
4A5D1FDA-9249-4763-B78A-EF5D58E73E70.jpeg
17CFB884-DE1E-4039-A248-7772A9F5CB32.jpeg
F60BD7A8-C6AB-4A3E-A5AE-3D1006C0D279.jpeg
0F0C6E74-D55E-4223-9539-B29842B1BD70-8A5ECBBD-380D-44CD-8FD0-62E27F36FAB4.jpeg

För er som är intresserade:

50 min TC

3 varv: 50cal row - 50 alt dumbell snatch

3 varv: 60 wallballs - 60 single arm DB walking lunges

3 varv: 70 DB goblet squat - 7 pull ups

remaning time

AMRAP: 20 DB clean & jerk - 10 wall walk

OCH det roliga med detta pass är att man delar upp alla repetioner mellan varandra så man hjälps åt att klara passet. Så skoj!

Japp. Man får googla övningarna för att förstå vad man ska göra. 🙈

Det var en himla härlig dag, för vi inledde med en lunch på Saluhallen, fortsatte med träningen och sen tog vi en fika!

Så japp, I’m hooked och jag ska bannemig ta och klara handstand walk, handstand push up, double under och kippade pull ups! Nörden i mig jublar att jag har nya utmaningar som jag kan jobba med typ varje dag om jag vill. Varför? Ingen anledning alls egentligen, mer än att jag gillar att träna och jag vill ha mål med min träning! 🥳

Nu ska jag ta kvällsfika - so long!

Anna