En helg i väglöst land.

En helg före jul fick jag ett infall och googlade runt på ensligt belägna fjällstugor där man inte skulle behöva dela boende med andra. Och plötsligt dök ett namn upp som jag läst om i guiden för Jämtlandsfjällen (för övrigt ett bra tips på härliga turer i Jämtlandsregionen sommar som vinter) och jag googlade vidare och såg att man kunde hyra en mindre lägenhet med självhushåll. Jag gjorde slag i sak och kontaktade fjällgården och vips så hade jag bokat en helg där. Utan Emils vetskap! Grejen var bara att det krävdes egen skoter för att ta sig dit. 9 kilometer från närmaste väg. Och absolut ingen möjlighet till att handla något i matväg… :-)

Så jag planerade för några enkla måltider, skrev en packlista och kollade upp så vi kunde få med oss vår skoter. Berättade för Emil och han föll pladask - JAA! Så vi packade tillsammans ihop allt, packade på skoter och släde och åkte iväg. Drygt tio mil hemifrån. En och en halvtimme senare packade vi ur allt ur bilen och fyllde släden och drog iväg efter den smala skoterleden. Träd som hängde över, snön som kommit dagarna innan skapade en magisk drömvärld och lille H fullkomligt ÄLSKADE att åka skoter. Satt och brummade själv och vi alla njöt.

IMG_4595.jpeg
IMG_4602_jpg.jpeg
IMG_4607_jpg.jpeg

Efter en knapp timme kom vi fram till fjällgården och packade ur grejerna, i lägenheten brann en brasa så vi välkomnades av ett varmt boende. Helt magiskt. På gården fanns hundar och får. Och skotrar till lille H’s totala glädje!

IMG_0218.jpeg

Sen tillbringade vi helgen där. Gick skidturer i området, hade med oss snöskor och upptäckte området. Ett helt nytt område för oss och fjällen var helt annorlunda än i Åre-området och i Grövelsjöfjällen för den delen också. Vi åt gott, lyssnade på radio och bara var.

IMG_4697.jpeg
IMG_0277.jpeg
IMG_4617.jpeg
IMG_0264.jpeg
IMG_4699.jpeg
IMG_0248.jpeg
IMG_0336.jpeg

På söndagen åkte vi hem med skotern, packade av och in i bilen och lovade oss själva att snart komma tillbaka igen. En helg som laddade upp oss t o t a l t !

So long,

Anna

IMG_0319.jpeg