Att ta sig ut…

Inlägget innehåller direktlänkar och samarbete med rabattkod.


… är för många med kiddos en stort jäkla mäck. Bestyr, krångel och kids som bajsar precis när blöjan är bytt. Om orken av dålig sömn redan före är låg så blir den inte bättre av att saker och ting strular. Det är mänskligt.

Men det finns viss saker som gör att den där tröskeln att ta sig ut minskar. Ett är att verkligen ta sig ut en första gång, för då blir det lättare nästa gång… På riktigt så är det så! Projektet är ofta mycket större i tanken än i verkligheten.

Och det andra är att ha grejer som underlättar. Kläder, skor, vagn.

Jag har hittat vilka kläder jag ska ha om jag ska gå riktigt fort eller om jag ska mer strosa. Hur jag ska klä Harry. Vilka skor jag ska välja. Och så klart vagnen. Och vad man ska prioritera att ha med som om man går en tur hemmavid eller om man går för att ta sig någonstans.

IMG_4409.jpeg

Om vi börjar med mina kläder så använder jag alltid en väst, gärna en i dun, men jag har också denna i ull under ytterplagget. Sen har jag tights som sitter bra, en ulltröja närmast huden och en riktigt bra amningssporttop. Sen beror det på om jag ska gå raskt eller mer strosa om jag använder min dunkappa eller en vindtätare jacka eller bara en löpartröja. Eller det här settet.

På fötterna har jag haft dessa på varje promenad hittills. Då behöver jag inte vara orolig att halka. Men även dessa har funkat bra när det varit lite mer vintrigt underlag.

IMG_4383.jpeg

Den här vagnen är den som hänger med på mina raska joggenader. Denna ligger i bilen och är numera vår ”stadsvagn” i och med att det är svängbara framhjul och supersmidig inne i stan. Men träningsvagnen är oslagbar när jag är ute på mina promenader efter väg, grusväg och stig. Vi har ju denna liggdel på för att H ska ha det riktigt bra när det skumpar runt! När vi åker skidor har vi denna vagn, som man både kan ha att springa med och cykla med.

I vagnen har jag först en renfäll och sedan en sovsäck. Harry klär jag i ullunderställ och sedan en dunoverall, eventuellt också en fleeceoverall i mellanlagret om det behövs. Men jag har skrivit mer om Harrys outfit här.

I hans lilla rygga har jag det mest akuta för ett blöjbyte (blöja, våtservett, torrt ombyte och en flaska med ersättning).

… och tillslut blir det en rutin att ta sig ut och då går det så mycket lättare för varje gång! 🙌

Hur tar ni er ut? Har ni några speciella rutiner?

Anna

Psst. Med koden ANNAXBOOB har ni 20% rabatt på hela sortimentet (till ordinarie pris) hos Boob Design till den 30nov därifrån jag har alla mina amningsträningstoppar och mitt merinoullsställ!