Ut på tur - aldrig sur!

… eller hur var det nu med den saken?! Jag får så otroligt många frågor om våra små äventyr både här på bloggen och på SM och via mail om hur vi gör, hur vi klär mini och allt mellan himmel och jord. 

Och för det första så tror jag att vi redan från början bestämde oss för att vi gärna, i den mån det går, vill fortsätta göra de saker vi har mått bra av tidigare även när lillen hade kommit. Självklart var vi förberedda på att allt inte skulle vara lika enkelt och snabbt ordnat, men jag måste ändå säga att allt har gått mycket enklare än vad både jag och Emil trodde att det skulle gå. Vissa att det skiter sig emellanåt. Man kommer inte iväg i tid, vädret är sämre än man tänkt, någon blir sjuk. Men sånt hände ju även förr. Däremot så måste vi vara än mer effektiva idag. Planera några steg i förväg, men samtidigt löser sig det mest. Även med små barn!

Peppar peppar har jag inte behövt amma ut mer än någon gång och vid något tillfälle har vi givit honom extra ersättning när jag inte har velat häva fram brösten i kallvädret. Peppar peppar har vi aldrig behövt byta någon blöja när vi varit ute, men ett ombyte, blöja och våtservetter är alltid med.

Sen vill man ju hålla de små på bra humör. Ofta har de ju ett himla humör och är väldigt tydliga med vad de tycker och tänker. Och i vissa sammanhang, när det kanske passar sig som minst, gör de sig som mest hörda… Men sånt är ju livet nu! Vår mini fullkomligt ÄLSKAR att vara ner-och ompackad i overall och åkpåse. Ju trängre, desto bättre, ju mer kläder, desto bättre. Och det är ju vi väldigt glada för. Det spelar ingen roll om vi sätter ned honom i bärsele eller lägger honom i en vagn eller sätter honom i skidvagnen. Eller för den delen sätter ned honom i bilstolen. Däremot är han helst med när det händer grejer och är väl inget jättestort fan av att ligga själv på golvet, även om det går ibland det också.
Men åter till äventyr.

A och O: p l a n e r i n g, p r i o r i t e r i n g och inställningen ”det blir inte alltid som man tänkt sig men det kan bli lika bra eller bättre för det!”. Då löser sig det mesta!

Så krångla inte till det, gör det enkelt för er, gör inte för stora äventyr till en början (eller så gör ni just det så är ni igång, ni vet bäst vad som funkar för er!!).

Jag har redan skrivit ett inlägg med hur vi brukar klä H och det gäller än, länk till det är här. Den enda skillnaden nu är att vi använder oss mer och mer av åkpåsen och då kan man ta bort ett lager kläder så det inte bli för varm. Vi kör ullunderställ (har köpt upp mig på så många olika varianter och nu har han vuxit ur ALLT, även det jag köpte förra veckan. Kul. Not.) och ullsockar, rånarluva eller nackkrage och sen antingen en fleece eller tjockare ulloverall eller enbart en dun (är det kallare än noll, brukar vi köra tre lager, annars två). På händerna och fötterna har vi tossor, ibland ullsockor även på händerna.

Så mitt tips är bara - ta er ut å prova er fram! Ha ett öppet sinne, ha inte för höga krav och köp inte ALLA grejer direkt, utan prova er fram vad ni vill ha för både er själva och för den lilla/lille.

Hörs snart igen!

Anna