VECKA FYRTIOÅTTA

Del två i Förlossningsberättelsen kommer - jag lovar! Så kul att läsa era kommentarer, både här och på SM! Tänk vilken häftig upplevelse det och hur unik den är för var och en av oss och varje förlossning i sig är unik, oavsett om man fått barn tidigare eller ej! ❤️

En helg i Jämtland. Vi hann med ett dygn i Åre med riktigt skidåkning uppe i Björnen och mysmorgon hemmavid. En riktigt skön helg, men med lite blandade känslor inför att vi idag rullar hemifrån och blir borta ett tag. Framför allt för att jag inte hann sätta upp adventsljusstaken… 🙈 I-landsproblem jag vet men det hade varit så mysigt om den hade varit uppe tills vi kommer hem!

7879702B-CDA9-4FAC-81E1-2A5D8660FE0F.jpeg
IMG_4582.jpeg
4265CBC1-8CD1-4027-9DFB-26E3CC6144AB.jpeg
F6C2ED6F-CB60-4AF5-AF53-19481EFCB139.jpeg

Just nu sitter jag på bussen mot Dalarna, jag och lille H. Han i sitt babyskydd, sovandes, och jag bredvid och försöker beta av to-do-listan så jag hinner ta det lite piano hemma med mamma och pappa. Umgås liksom och slippa sitta med mailen eller liknande i högsta hugg. Hur denna bussresa kommer gå lär väl tiden utvisa, men än så länge slumrar han gott. Håller tummarna att han kommer vara nöjd! Dock gungar det ju rätt friskt på en buss, sånt gillar herrn!

MÅNDAG vaknade vi hemma, hann med ett riktigt bra pass i gymmet (skriver om det sen) innan vi gick in till stan, mötte upp en kompis och fick lite sällskap innan vi hoppade på bussen. Dagens miss var dock go’kaffen som jag krånglade med mig på bussen var gjord på vanlig mjölk och inte havre. Typiskt!! Och efter 45an finns inte många latte-ställen så att säga. Haha!

TISDAG vaknar vi i Orsa. Skidtur i Grönklitt, promenad med pappsen/morfar och förbereda inför att Emil kommer ned tillsammans med Zebben. De ska ha läger i Grönklitt till fredag. Ska också hinna baka inför dopet av min systerson (tips på godaste RAW-boll och glutenfritt vörtbröd mottages med glädje!).

ONSDAG är vi kvar i Orsa, hoppas på dubbla skidpass (japp, jag tänkte passa på att köra lite ”läger” jag också), ska hinna med ett telefonmöte och skriva…

TORSDAG vaknar vi i Orsa men rullar söderut mot Västerås på eftermiddagen. Hoppas hinna med att åka skidor på förmiddagen dock!

FREDAG vaknar vi i Västerås där vi ska fixa inför dopet, hänga med syster och systerson och mamma/mormor. Drömmigt värre! Och inget jobb what so ever…!

HELGEN blir i Västerås med dop på lördagen och massa tid tillsammans med släkt och vänner. Eventuellt ska vi försöka hinna med ett besök på Skansens julmarknad!

Känns som en väldigt skön vecka. Efterlängtad! Få kvalitetstid med familjen är något jag värdesätter högt numera!

TRÄNINGEN denna vecka kommer nog bli en hel del skidor (förhoppningsvis) och mindre styrka. Kanske vågar jag mig på att springa en tur, hittills har jag bara gjort det i ”intervall”-form, dvs gått och sprungit omvartannat. Alltså inte intervaller i belastningsgrad utan i upplägg! Kommande vecka ska vi ju till Playitas där det blir desto mer av styrka och löpning, så denna vecka får bli längre, lugnare pass helt enkelt för att få lite periodisering på träningen!

Var på återträff hos BM i fredags och jag är helt läkt, magmusklerna har gått ihop och bäckenbotten behöver fortsatt jobbas på men i övrigt inga restriktioner. Så nu har jag bokat en tid hos sjukgymnast för att lära mig mer om bäckenbottenträning, det blir dock först efter Playitas. Men jag fortsätter med mina knipövningar och tänkte passa på att yoga lite på Playitas för att utmana än lite mer.

  • 2 intervallpass (ett högintensivt och ett tröskel)

  • 1-2 styrkepass

  • 2-3 corepass á 15-30 min

  • 2 längre pass (2h+)

  • … en promenad om dagen om minst 60min

IMG_4610.jpeg

Det högintensiva passet blev följande (körde det i morse): 4 x 5 minuter med 30s arbete / 30s vila). Varannan intervall på crosstrainer och varannan på ski-erg. Jag kör inte så tungt motstånd utan vill få upp flås och frekvens. Sen avslutade jag med tre varv kettelbellstyrka: frontböj med press, KB-sving, bowlingutfall, axelpress, tricepspress & sidoböj. Körde på 18kg på benövningarna & mage och 12kg på armövningarna.

Nu hinner jag inte skriva mer - ska lägga till bilder på förlossningsberättelsen del 2! 😍

Anna